Izložba ilustracija i strip tabli Ivice Stevanovića

“Spodobe i leševi, veštice i vampiri” naziv je izložbe ilustracija i strip tabli Ivice Stevanovića, koja će biti otvorena u utorak 20. novembra u 19 časova u klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada.

Kako prenosi portal Art-Anima, tokom izložbe koja će trajati do 03. decembra 2012. godine, posetioci će moći da vide originalne predloške, detaljne skice, lavirane crteže koji su stvarani u proteklih petnaestak godina.

Izložbu otvara strip autor, urednik i pisac Zoran Penevski, a tom prilikom biće upriličena prodaja digitalnih grafika, kao i autorskih izdanja u kojima su zastupljeni Stevanovićevi radovi: “Ljubazni leševi”, “Gnusobno-spodobni slučajevi, ili udesi”, “Leksikon Likovnih Legija”, “Srpska mitologija”, “Prognana bića”, “Buntovnici” i “O biljkama, životinjama i predelima”. Uz svaku kupljenu knjigu ide i ilustratorova poklon grafika malog formata.

Ivica Stevanović je široj publici poznat kao ilustrator dečjih knjiga, i grafički dizajner. Ilustruje za domaće i strane izdavače. Publikovao je više od hiljadu ilustracija u udžbenicima i slikovnicama. Docent je na katedri za grafičke komunikacije, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Predaje predmet Grafika knjige, i izborni predmet Strip. Dobitnik je više priznanja i nagrada iz oblasti dizajna, ilustracije, karikature i stripa.

Više rafova Ivice Stevanović pogledajte na ovoj adresi.

Komentari: