Izveštaj sa Blizzcon-a

Ljubitelji Warcraft, Starcraft i Diablo igara su i ove godine mogli uživati u konvenciji na kojoj je predstaljeno mnogo novina o ovim franšizama. Saznajte detalje.

Kao i svake godine, BLIZZCON predstavlja unikatnu priliku u kojoj Blizzard Entertaiment može da javnosti predstavi najeksluzivnije vesti u svojim video igrama. Pored vesti o novim projektima, oko 30 hiljada fanova koji su posetili ovu konvenciju (ulaz nije slobodan, u veoma skupe karte se svake godine rasprodaju za nekoliko sekundi) su imali priliku da učestvuju i u nekoliko propratnih aktivnosti – takmičenja u plesanju, cosplay-u kao i gledanju turnira profesionalnih WoW i Starcraft 2 igrača. Kao poslednu poslasticu, ove godine je pored SC2 Invitational Turnira  mogla pogledati i finale najpopularnijeg Korejskog SC2 turnira organizovanog od strane E-Sports kompanije GSL. Igre najpopularnijih svetskih igrača i nagradni fond of preko 100 hiljada dolara je zagarantovao odličnu atmosferu u glavnim holovima konvencije, gde je preko 10 hiljada ljudi gledalo ovaj e-sport spektakl.

Ali vratimo se Blizzardovim budućim video igrama.  World of Warcraft je dobio najveću pažnju i najviše vesti. Najnovija expanzija pod imenom MISTS OF PANDARIA koja će se pojaviti (možda) sledeće godine će igračima ponuditi novi azijski orijentisani kontinent,  novu rasu (Pande!) i klasu Monk. Novo okruženje i nov sistem sakupljanja i borbi sa pet-ovima koji veoma podseća na japanski fenomen Pokemon će sigurno osnažiti ovaj MMO i dati mu veći “family friendly” status.

Ljubitelji strategija su mogli biti prvi svedoci o izmenama koje će Starcraft II: Heart of the Swarm doneti u mutiplayeru. Tradicionalno, Starcraft igre predstavljaju oličenje savršenog multiplayer balansa, a nove jedinice i njihove mogućnosti će sigurno otvoriti stotine novih načina za igranje (pogotovo na profesionalnom nivou).

Diablo 3  vesti koje su svi sa nestrpljenjem čekali na žalost nisu bile objavljene – datum njenog pojavljivanja u prodaji. Ali, umesto toga developeri su predstavili dosta noviteta koji do sada nisu bili poznati u njenom gameplay-u, lore-u, kao i fantastičnu trominutnu CGI animaciju koja je odlično opisala novu opasnost u kojoj se se našao svet Sanctuary-a. Beta u kojoj se nalazi D3 i dalje traje, a jedino obećanje koje imamo je da će se puna igra naći u prodaji “početkom 2012” godine. Za kraj, jedno od velikih iznenađenja je svakako i uvođenje godišnje pretplate za World of Warcraft, koji će pored drugih pogodnosti pretplatnicima dati PUNU VERZIJU Diabla 3.

 

Komentari: