J.J. Abrams će režirati Star Wars Episode VII

Novi Star Wars film koji će se pojaviti u bioskopima 2015. godine je dobio svog režisera.

Krajem novembra prošle godine, na svim svetskim medijima je odjeknula vest da je George Lucas prodao Dizniju sve što je u životu napravio – svoju proslavljenu Lucas Arts firmu i celokupnu Star Wars franšizu filmova. Od tog trenutka svakog dana fanovi širom sveta su počeli da spekulišu ko ce glumeti, ko ce pisati scenario, i najvažnije, ko će biti dovoljno hrabar da režira Epizodu 7 koja će se pojaviti u bioskopima 2015. godine.

Taj hrabri čovek je J.J. Abrams. Od starta svoje karijere on je uspeo da se uzdigne u sferu najpoštovanijih režisera Holivuda koji maestralno zna da napravi kvalitetnu akciju, dobre odnose između likova i odličan vizuelni stil. U poslednjih nekoliko godina on je pored karijere u TV serijama (Alias, Lost, Fringe, svi napravljeni sa odličnom premisom i fenomenalnim glumačkim postavama) uspeo da odlično da se snađe u adaptiraju starih filmskih franšiza. Sa filmovima Mission Impossible 3 i 4 je uspeo da podigne akciju i zabavne odnose između starih likova na novi nivo, a odlično oživljavanje Star Trek franšize sa novim setom mladih glumaca mu je donelo ne samo finansijski uspeh, već i poštovanje celog Holivuda.

Sada, ispred njega se nalazi izazov karijere. Star Wars franšiza filmova je imala ogroman uticaj na odrastanje nekoliko generacija gledaoca filmova, totalno je izmenila izgled “geek” kulture, uvela je milione ljudi u svet moderne naučne fantastike, i oko sebe napravila neverovatno veliku i veoma glasnu  armiju fanova koji veoma kritično prate svake novitete vezane za ovaj univerzum. J.J. Abrams je već odavno poznat kao veliki ljubitelj Star Wars-a, što je uspeo da dokaže snimanjem novog Star Trek filma koji je u sebi imao mnoge elemente starog Lukasovog remek dela. Naravno, Star Trek je naučno fantastični film sa veoma čistim i futiristički dizaniranim vizuelnim elementima koji definitivno neće biti prisutni u novom Star Wars-u. Ako je J.J. prihvatio ovaj posao posle dva veoma filma puna svetlosti i odsjaja od uglancane površine Enterprise-a, ubeđeni smo da će vizuelni izgled filma biti mnogo mračniji, sa malo specijalnih efekata i dosta snimanja na pravim lokacijama.

Trenutno znamo veoma malo o novoj Star Wars triologiji. Scenario 7. epizode će pisati oskarovac Michael Arndt (Little Miss Sunshine, Toy Story 3), a scenarije za epizode 8 i 9 će raditi Simon Kinberg i mnogo poznatiji Lawrence Kasdan (scenarista od Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back i Star Wars Episode VI: Return of the Jedi). O samoj priči nove triologije ništa nije poznato osim da će se dešavati posle pada Imperije na kraju epizode VI (događaji iz romana/stripova koji pokrivaju taj period će najverovatnije biti totalno ignorisani), a svi stari glumci koji su glumeli u tim filmovima su izrazili želju da se pojave na bioskopskom platnu ako to scenario dozvoli.

Redakcija PhotonTide-a će nastaviti da vas redovno obavešvata o ovom veoma zanimljivom filmskom projektu.

Komentari: