J.J. Abrams se izvinio Star Trek fanovima

Poznati američki režiser izjavio je da mu je žao zbog jedne pojave koja je bila veoma česta u njegova dva filma u Star Trek univerzumu.

Naravno, radi se o upotrebi efekta poznatog kao lens flare, ili u slobodnom prevodu – odsjaj sočiva. Svi koji su gledali nove Star Trek filmove sigurno su primetili da je istih bilo na stotine (nekada do nivoa parodičnosti). Sada, Abrams je odličio nešto da kaže o tome:

Prenosimo Abrams-ovu izjavu u potpunosti:

“Znam da je bilo mnogo žalbi o tome. Ali kažem vam, bilo je trenutaka kada sam radio na kadru, i pomislio “o, ovo bi izgledalo baš kul… sa odsjajem sočiva”. Ali znam da je bilo toga previše i izvinjavam se. Sada sam potpuno svestan toga. Pokazivao sam supruzi ranu veziju “Star Trek Into Darkness” i bila je jedna scena gde je ona bukvalno rekla “Ne mogu da vidim šta se dešava. Ne shvatam šta je ovo”. Odgovorio sam “da, ovde sam baš divljao sa tim (efektom)”.
Ovo je bilo glupo sa moje strane – morao sam da koristim ILM (poznati studio Industrial Light & Magic) da uklonim efekat u nekoliko kadrova, što je, znam, moronski. Ali mislim da je priznanje da je neko ovisnik prvi korak ka rešavanju problema”.

Nemama puno toga da kažemo na ovu temu, osim da je lepo od Abrams-a što sluša povratnu informaciju publike (i svoje supruge). U to ime, pogledajte trejler za njegov poslednji Star Trek film gde je prebrojano svako pojavljivanje odsjaja sočiva!

Hvala io9.com za originalnu vest.

Komentari: