Kiano Rivs kao Kaneda?

Pored Zeka Efrona i Džejmsa Franka, ime još jednog poznatog, ali i drastično starijeg glumca potencijalno ulazi u live-action rimejk filma AKIRA.

Doduše, osim tri navedena glumca, studio je navodno u pregovorima sa Geretom Hedlundom, Kris Pajnom, Džastinom Timberlejkom, Robertom Patinsonom, Joakimom Feniksom i naizgled svim ostalim glumcima koji deluju mladoliko i nemaju pivski stomak (da, Nik Frost iz filma SHAUN OF THE DEAD nije kontaktiran).

Svi oni su u igri za ulogu Kanede, vođe delikventske bande, čiji član, Tetsuo, slučajno postaje deo tajnog vladinog programa po imenu Akira.
Pored toga, ponude su Bred Pit i Rajan Gusling već odbili.

Ovako bizarna kasting ofanziva najverovatnije ima cilj da generiše publicitet, ali je utešna činjenica da je studio ozbiljno stao iza ovog projekta. Režiser Albert Hjuz navodno traži više od 200 miliona US dolara za ekranizaciju poznatog stripa, a potom i vrlo uspešnog animiranog filma, koji će doduše, ovaj put, biti smešten na Novi Menhetn, a ne Novi Tokio.

Naravno, film će plasirati ili potopiti adaptacija scenarija, koja je trenutno u rukama Stiva Klovsa, čoveka koji je radio na Hari Poter filmovima. Malo nas plaši, međutim, proces kontaktiranja glumaca u petoj deceniji života da bi glumili klince iz bajkerske bande u distropijskoj budućnosti.

Nadajmo se samo da im Luk Peri neće pasti na pamet.

Komentari: