Ko je RED SKULL?

Stripski junaci su u proteklih par godina doživeli veliki uspeh na svetskom tržištu. U sledećih par nedelja na ovim stranicama ćete moći da se upoznate sa par stripskih negativaca za koje verujemo da većina publike manje poznaje. Prvi od njih je velliki neprijatelj Kapetana Amerike.

Holivudski blokbaster “Captain America: The First Avenger” sa Chris Evans-om u glavnoj ulozi će krajem Jula najzad na bioskopsko platno preneti jednog od napopularnijih strup junaka kuće Marvel Comics (trejler). Prateći orginalnu “origin” priču, Kapetan Amerika je nastao za vreme drugog svetskog rata  kao proizvod supertajnog projekta “Rebith” koji je napravljen sa ciljem da se Američka vojska pripremi za ofanzivu protiv raznoraznih Nacističkih okultnih experimenata. Jedan od predvodnika tih snaga i je Johan Šmidt, poludeli nacistički vojnik sa crvenom maskom, koji je lično treniran od strane samog Adolfa Hitlera.

Stripska i  filmska verzija ovog manijalaknog supernegativca se malo razlikuju. U filmu, Red Skull ima zaduženje komadanta Nemačke divizije za “napredna oružija” sa ciljem da ovlada moćima vanzemaljskog artifakta zvanog Tesserat (u stripovima poznatiji kao Cosmic Cube). Ovaj vanzemaljski objekat u sebi krije moć koja kad se aktivira daje nosiocu kontrolu nad vremenom, prostorom i realnošću (ukratko, ispunjava želje). Australijski glumac Hugo Weaving će sigurno dobro odglumeti ovog manijaka.

Ako ste zainteresovani za punu stripsku istoriju Red Skull-a bacite se na gledanje video snimka ispod, a film naravno prelažem da pogledate u 3D tehnologiji. 🙂

Komentari: