Konan se vraća!

Holivudski studio Universal i Arnold Schwarzenegger su potvrdili da je potpisan ugovor za snimanje novog filma o Konanu!

Niko ne može opovrgnuti da je film Conan the Barbarian snimljen davne 1982. godine uspeo ne samo da lansira glumačku karijeru mladog Austrijskog bodibildera u stratosferu, već je milionima filmskih fanova oko sveta uspeo na nesvakidašnje realan, zanimljiv i do tada neviđen način upozna sa fantazijskim svetom koji je nastao u umu poznatog Američkog pisca Robert E. Howard-a (1906 – 1936). Upečatljiva pojava Arnolda, scenario koji nas je prosto terao da gledamo film do kraja, solidna gluma i Basil Poledouris-ova legendarna muzika su od ovog filma napravili kultni film koji su mnogi pokušali neuspešno da emuliraju.

Sada,  30 godina kasnije franšiza Konan-a je uspela da se održi u žiži javnosti sa nekoliko uspešnih serija stripova, video igara pa čak i rimejk filma sa Jason Momoa-om u glavnoj ulozi, ali nijedan od tih projekata nije uspeo da ponovi slavu koju je napravio originalni film. Na svu sreću, na novi pokušaj oživljavanja franšize nećemo morati da čekamo dugo jer je sam Arnold Schwarzenegger rešio da obuče maleni kožni šorc, upaše svoj legendarni mač za pojas i krene u još jednu avanturu.

Naime, studio Dreamworks i Arnold su danas objavili vest da je postignut dogovor oko snimanja filma LEGEND OF CONAN koji će najzad opisati događaje koji su na kratko prikazani na kraju prvog filma u kome je prikazano da je na kraju svog života Konan uspeo da ostvari svoj san i postane kralj  snagom svoga mača i bez ičije pomoći. Produkcijska kompanija Paradox Entertainment će obezbediti sredstva za snimanje filma a scenarista će biti Chris Morgan koji je radio na zadnja 4 Fast and Furious filma. Priča filma Legend of Conan će pratiti ostarelog Kralja Konana koji je u svom životu doživeo bezbroj avantura. Naravno on ne želi da umre u krevetu, već se sprema sa poslednju bitku koja će sigurno izmamiti osmeh od moćnog boga Kroma od koga je ukradena legendarna zagonetka metala koja je bacila Konanov fantazijski svet u večnu borbu između sila dobra i zla.

Univerzal se nada da će film uspeti da se pošalje u bioskope tokom letnje sezone 2014. godine, ali raspored snimanja filma još uvek nije finalizovan i moguće je da će film biti pomeren za 2015. godinu.

Redakcija PhotonTide-a će nastaviti da vas obaveštava o ovom veoma zanimljivom filmskom projektu, a u međuvremenu podsetite se govora koji bi svaki otac trebao da jednom ispriča svom sinu.

Komentari: