Minecraft zaradio 33 miliona dolara

Za igru koju je stvorio jedan čovek i koja još uvek nije izašla iz beta faze, MINECRAFT polako postaje uspeh bez presedana.

Šveđanin Markus Person započeo je 2009. rad na ovoj graditeljskoj igri u otvorenom svetu, a tri godine kasnije, ona je postigla čisti profit of 33 miliona US dolara. Prepostavlja se da će ova cifra nastaviti značajno da raste.
Zbog uspeha, Person je bio primoran da osnuje malu programersku firmu.

Šta je uopšte MINECRAFT? Ova igra, u suštini bez klasično organizovanih ciljeva, omogućava igraču da skuplja i kombinuje materijale pomoću kojih može da gradi gotovo sve zamislivo, od hrane, alata i oružja, pa sve do zgrada i prevoznih sredstava. Iako je osnovni zadatak zaštititi vašeg lika od čudovišta koja izlaze tokom noći u svetu igre, duh istraživanja i otkrića je očigledno generator popularnosti.

Sa njenim retro izgledom i neobičnim konceptom, uspeh ove igre je pravo iznenađenje, ali mnogo bitnije, dokaz da dobra ideja koja pogađa prave gejmerske instinkte može da bude mega-hit, bez obzira što iza nje ne stoji veliki, a u ovom slučaju, ni mali studio.

Uprkos postignutom profitu, igračka zajednica ne prestaje da se oduševljava Personovom delu i mogućnostima koje pruža. Ukoliko želite da saznate više o ovoj igri, posetite minecraft.net

Komentari: