Misteriozni simboli u kineskoj pustinji

Ukoliko volite misterije koje možete sami da istražujete, ova vest će vas sigurno oduševiti.

Nakon kompleksa kanala koji ispisuju ime šeika na ostrvu blizu Abu Dabija, ovo je sigurno najzabavnija stvar koja trenutno može da se pronađe preko google maps, i njihovog satelite view programa.

Prizor potiče iz centralne Kine, gde unutar izolovane pustinje, šema belih linija koju čine kanali širine 20 metara prekriva površinu veličine 6 kvadratnih kilometara. Iz satelitskog snimka, prizor izgleda zaista bizarno, posebno zbog poptuno pustog okruženja.

Debate o poreklu i svrsi ove ”slike” ubrzo su počele. Zato su se pojavile tvrdnje da su linije šematizovan prikaz ulica delova Nju Jorka ili Vašingtona, poligon za testiranje oružja ili čak poruke od vanzemaljaca.

Na žalost teoretičara zavera, stručnjaci su ubeđeni da je u konkretni prizor poligon pomoću koje se kalibriraju kineski špijunski sateliti. Ako je to tačno, veličina lokacije ukazuje da je oprema na satelitima nedovoljno precizna, budući da zapadne zemlje koriste iste sisteme, samo sa značajno manjim metama.

U međuvremenu su se pojavile i nove lokacije koje deluju zanimljivo i čudno iz orbite, a za koje se takođe veruje da se koriste za testiranje kineskih satelitskih ili vojnih kapaciteta.

Bacite pogled na neku od ovih lokacija tako što ćete u Google maps uneti neke od ovih setova koordinata (40.41379,93.583741 / 40.458679,93.31314 / 44 42’40.81″N 93 31’46.18″E) i počnite sa istraživanjem!

Komentari: