Najavljen je roman o Sith Lordu Revan-u

Sith Lord Revan je bio deo video igre koja je po mnogim fanovima prevazišla događaje u “prequel triologiji” filmova George Lucasa, a ove godine ćemo najzad saznati šta se desilo posle njegovog nestanka…

Izlazak video igre Knights of the Old Republic sredinom 2003. godine je prestavljao jednu ključnu tačaka u dugačkoj istoriji Star Wars franšize. Njena odlična priča, okruženje smešteno u doba daleko pre filmova, i zanimljivi glavni likovi su osigurali da se video igre u SW univerzumu vrate u opticaj na velika vrata. Studio Bioware je ovom igrom obezbedio svoju sudbinu i tokom budućih par godina su svoj talenat prebacili na njihovu orginalnu franšizu Mass Effect koja donekle prati izgled i dešavanja Star Wars-a. Igra KOTOR će takođe biti upamćena po likovima koje ste mogli voditi u njoj, od kojih najviše prednjači Sith Lord Revan. Fanovi su godinama tražili da saznaju šta se desilo sa ovim misterioznim likom koji je posle završetka prve KOTOR igre odlučio da se povuče u dubine svemira i pripremi za nadolazeći napad nama još nepoznate mračne sile.

Studio Bioware je zadužen da ove godine izda roman koji će pratiti život Revana  u tom periodu, a skoro sigurno možemo očekivati i njegovo pojavljivanje u dugo očekivanoj MMORPG igri Star Wars: The Old Republic koju Bioware pravi već 4 godine.

Komentari: