Najavljena je nova akciona Star Trek igra!

Nastavak avantura Kirka i Spocka koji je započet pre 2 godine u hit filmu režisera JJ Abramsa će sledeće godine dobiti svoj nastavak u formi akcione video igre!

Igrači koji vole Star Trek nisu imali previše sreće sa igrama smeštenim u ovaj univerzum. Pre desetak godina igre smeštene u ovo okruženje su izlazile redovno i imale su dobru prodaju i reakcije kritike, ali od 2003. pa na dalje svi Star Trek projekti su loše prošli na tržištu (poslednja igra Star Trek Online MMO je uspela da sakupi malu grupicu fanova oko sebe i održi sebe profitabilnom, ali daleko je to od planova developera). Poslednje prave akcione Star Trek igre koje se i dan danas pamte kao veliki uspesi su vremešni Star Trek Voyager Elite Force 1 i 2 (2001 i 2003), a filmski studio Paramount za sledeću godinu sprema igru sa umom da ih nadmaši!

“Digital Entertainment” odeljak Paramounta je dao zeleno svetlo studiju Digital Extremes (Dark Sector, Homefront, The Darkness II) da za sledeću godinu napravi akcionu igru smeštenu u novi i neistraženi Star Trek univerzum koji je nastao u 2009. filmu režisera JJ. Abramsa. Radnja igre će se direktno nastaviti na taj film, a igrači će u kooperativi moći da vode kapetana Kirka i njegovog prvog zamenika Spocka (slika gore) u bitci protiv “legendarne rase vanzemaljaca koja se namerila na osvajanje galaksije”. Scenario igre je napisao scenarista Marianne Krawczyk (koji je prethodno radio na God of War igrama) u kooperaciji sa scenaristima JJ-ovog filma Bob Orci and Alex Kurtzman-om, a projektu će pomagati i produkcijska kompanija “Bad Robot” koja je radila na filmu.

Ova igra predstavlja najveću šansu Star Trek-u da se vrati na velika vrata u svet video igara. Prvi pogled na igru će biti prikazan novinarima na predstojećem E3 sajmu, a mi se nadamo da će oni dobiti dozvolu da nam ga prikažu (ipak, igra je u ranim stadijumima razvoja).  Nastavak filmske Star Trek franšize je planiran za kraj sledeće godine, mada pojavile su se glasine da bi film mogao izaći i početkom 2013.

Komentari: