Najavljena nova Star Wars triologija u vlasništvu Diznija!

U jednoj od najneočekivanijih vesti svih vremena, Dizni je najavio kupovinu Lucas Films-a i pravljenje nove Star Wars triologije!

U totalno neočekivanoj vesti koja je šokirala javnost, novinare, svetske lidere i fanove Star Wars filmova, Dizni je objavio da je za 4 milijarde dolara kupio od Džordža Lukasa legendarnu filmsku kompaniju Lucasfilm, zajedno sa svim njenim franšizama i pod-studijima koji su radili u poljima filmskog stvaralaštva, zvuka, televizije, kompjuterske animacije i video igara. Naravno najveće blago koje je Dizni ovom kupovinom dobio je kompletna kontrola nad franšizom Star Wars!

U možda još većoj vesti, Dizni je objavio vest da preuzimaju rad na produkciji novog Star Wars filma (trenutno radno ime Star Wars Episode VII) sa kojim žele da naprave početak nove triologije koja će lagano biti snimana u periodima od 2 do 3 godine između filmova. Prvi film iz te triologije je najavljen već za 2015. godinu, a Džordž Lukas koji je već godinama radio na pre-produkciji tog filma će nastaviti da radi na njemu u svojstvu „konsultanta“ (mada mnogi veruju da će se on penzionisati brzo).

Još uvek nije poznato kakva sudbina će zadesiti ostale franšize koje se nalaze pod otkriljem Lucas Artsa, ponajviše Indiana Jones. Trenutni potpredsednik Lucas Film-a Kathleen Kennedy će postati šef ove firme, koja će u kooperaciji sa Diznijem početi rad na produkciji novih filmova i širenju uticaja franšiza koje poseduju. Ovakav plan rada se Dizniju veoma isplatio sa kupinom Marvel-a (za istu svotu od 4 milijarde), koji je pod vođstvom Kevin Feige-a uspeo da napravi seriju stripskih filmova koja je oborila sve rekorde popularnosti i zarada.

Mogućnosti koje su otvorene ovom Diznijevom kupovinom su neograničene, i mi jednostavno u ovom trenutku ne možemo ni malo da predvidimo u kom pravcu će se kretati njihovi planovi. Svakako, svi mi želimo da novi Star Wars film povrati slavu originalne triologije, i izbegne nepotrebu melodramatiku koja je obeležila epizode 1-2-3.

Izjava Džordž Lukas-a povodom ove vesti:
“U poslednjih 35 godina moje najveće zadovoljstvo u životu je bilo videti putovanje Star Wars-a od jedne generacije do sledeće, a sada je došlo vreme da da predam Star Wars novoj generacije filmskih stvaralaca. Uvek sam verovao da će Star Wars živeti duže od mene, i želeo sam da na vreme spremim njegovu tranziciju do novih vlasnika dok sam još živ. Ubežen sam da će Lucasfilm pod vođstvom Kathleen Kennedy i novim domom u Dizni organizaciji odlično napredovati i uveseljavati mnoge buduće generacije koje su ispred nas. Diznijeva istorija i iskustvo u filmskoj industriji će dati Lucasfilmu nove šanse da obore sve granice mogućeg u filmovima, televiziji, interaktivnim medijima, zabavnim parkovima i potrošačkim proizvodima.”

Šta mislite, da li će Star Wars uspeti da povrati staru slavu koju je imao za vreme orignalne triologije?

Redakcija PhotonTide-a će nastaviti da vas obaveštava o novostima vezanim za ovu apsolutno neočekivanu vest.

Komentari: