Nintendo je najavio naslednika Wii konzole!

Najnovija konzola japanskog giganta Nintendo će se zvati “Wii U” i sa sobom će opet doneti inovaciju kod svog kontrolera.

Na današnjoj E3 pres konferenciji Nintendo je predstavio naslednika svoje popularne Wii konzole koja će nositi ime “Wii U” . Kao i uvek, najviše inovacija je opet otišlo u dizajn kontrolera. Ovaj poveliki tablet kontroler na sebi ima veliki 6.2″ singletouch ekran, pun set tradicionalnih kontrola (dve analogne pečurke i dosta dugmadi), nekoliko žiroskopa, kao i kameru koja je usmerena na igrača. Po rečima šefova Nintenda, ekran na kontroleru će moći da totalno preuzme signal koji se prikazuje na tradicionalnom TV ekranu (ako neko od vaših ukućana hoće da vam otme TV i da gleda neku Tursku seriju), a takođe taj mali ekran može na sebi prikazivati dodatni materijal koji bi vam pomagao pri igranju (na primer inventar ili mapa u nekog RPG igri). Nintendo je sve svoje napore uložio da publici prikaže raznorazne načine na koji bi ovakav inovativni kontroler uticao na buduće video igre. Sami detalji oko hardvera Wii U konzole nisu oficijelno objavljeni, mada glasine govore da će konzola biti nešto iznad grafičke moći Xbox 360 i da će koristiti optičke diskove sa velikim kapacitetom, ali to neće biti Bluray.

Začuđujuće, Nintendo nije prikazao nijednu njihovu igru za Wii U (osim kratkog tech demoa za novu Zeldu HD), ali zato prikazan je video snimak koji prikazuje da će se neke od najvećih multiplatform franšiza naći na ovoj konzoli (Assasins Creed, Batman Arkham City, Tekken, Darksiders 2, Ghost Recon, EA Sports,…). Više detalja oko ove konzole će biti prikazano u narednim mesecima, a početak prodaje je zakazan za kraj sledeće godine.

UPDATE: Dodat je video snimak sa multiplatform igrama. Pogotovo obratite pažnju na prvi ingame snimak igre Aliens: Colonial Marines.

Komentari: