Ništa od američke “Zvezde smrti”

Na žalost (ili sreću, zavisi od vašeg pogleda na globalnu geo-politiku) SAD ipak neće graditi svemirsku bazu veličine Meseca pomoću koje mogu da se uništavaju planete.

U još jednom primeru kako pop-kultura i internet-aktivizam menjaju obrasce komunikacije na najvišim državnim nivoima, Bela kuća odgovorila je na peticiju koju je potpisalo preko 34 hiljade građana. Putem portala We the people oni su zatražili da vlada SAD “obezbedi resurse i finansiranje i započne gradnju Zvezde smrti (dobro poznate svemirske stanice iz serijala “Star Wars”) do 2016. godine”.

Budući da su građani obezbedili potpise, zvaničnici su morali da reaguju. Oni su odbili ovaj projekat, ali su izneli svoje razloge za tu odluku (kao i stvarne namere administracije o svemirskim stanicama).

Glavne tačke su činjenice da bi takva stanica, prema procenama, koštala 852,000,000,000,000,000 US dolara, da trenutna administracija ne podržava uništavanje planeta, kao i da nije pametno trošiti novac poreskih obveznika na nešto što ima nerešive bazične probleme u konstrukciji i šta može biti uništeno pomoću jednog jedinog svemirskog lovca.

Ne možemo da ne cenimo vreme, osećaj za humor i prepoznavanje savršene mogućnosti za besplatnu promociju ljudi iz Bele kuće koji su složili ovakav zaključak.

Kompletan odgovor na peticiju pročitajte na UPI.com.

Komentari: