Nova faza Marvelovih filmova

Posle izlaska dugo očekivanog superherojskog filma Avengers, Marvel će započeti rad na seriji filmova koja će gledaocima predstaviti nove stripske junake.

Uspeh koji je Marvel napravio izdavanjem svojih filmova u zadnje 4 godine se nemože poreći. Svaki od njih je imao dobre kritike kod publike i kritike, zarade su se gomilale, a glumci koji su u njima glumeli su doživeli velike uspehe (da nije bilo Iron Man-a, ko zna gde bi završila posrnula karijera Robert Downey Jr-a koji se danas smatra za jednog od najharizmatičnijih glumaca u Holivudu). Malo po malo, ovi filmovi su slikali sliku povezanog univerzuma u kome bi se svi ti heroji jednoga dana mogli okupiti, a taj dugo očekivani trenutak će se najzad dogoditi početkom maja sledeće godine u blokbusteru THE AVENGERS koga režira kultni režiser Joss Whedon. Trejler ovog filma koji se pre nekoliko dana pojavio na internetu je oborio sve rekorde gledanosti, a Marvel je najzad počeo da objavljuje naznake o budućim filmovima koji će kulminirati u novom “crossover” spektaklu The Avengers 2.

Pored već ranije najavljenih nastavaka Iron Man 3, Thor 2 i Captain America 2 (svi glumci iz ovih filmova imaju potpisane ugovore ne samo za ove filmove nego i za nastavke Avengersa), Marvel je dao naznake da bi hteli da naprave filmove o novim superherojima. Najbolje šanse za sada imaju projekti Ant Man (koji bi pratio doživljaje Hank Pym-a, jednog od ključnih članova Avengersa), Inhumans (koji prati rasu ljudi koja je nastala u davnim genetskim istraživanjima od strane vanzemaljaca koji su posetili zemlju) i Guardians of the Galaxy (koji prati tim superheroja koji štiti našu galaksiju). Pored ovih filmskih projekata, Marvelov univerzum će biti dodatno produbljen i sa TV serijom HULK koju trenutno razvija poznati režiser Guillermo del Toro, i koji će pratiti rane dane Bruce Banner-a. Svi ovi projekti bi trebalo da kulminiraju sa novim Avengers filmom koji bi u sebi imao totalno novi tim superheroja.

Nadamo se da će marvel uspeti da sprovede u stvarnost ovaj ambiciozni plan, a ljubitelji DC Comics superjunaka će nažalost i dalje morati da čekaju na neku sličnu inicijativu. Naime, DC ima problem što su svi njihovi superheroji razdvojeni u nekoliko velikih studija koji naravno ne žele da oštete svoju investiciju praveći crossover filmove da drugim studijima (Marvel heroje je okupio filmski studio Dizni). Jedno je sigurno, film koji bi najzad ujedinio Supermena, Betmena i ostatak Justice League ekipe (Flash, Wonder Woman, Aquaman,…) bi sigurno bio pravi spektakl.

 

 

Komentari: