Nova Star Trek serija?

Internetom se danas proširila vest o mogućoj novoj seriji koja će se nastaviti da opisuje pustolovine Enterprize-a u orginalnom Star Trek univerzumu.

Prošlo je šest godina otkako je ukinuta poslednja Star Trek serija (,,Enterprajz” 2001-2005), a Holivud je već počeo da razmišlja o mogućem povratku ove veoma popularne naučno-fantastične franšize na televizijske ekrane. Po mišljenju mnogih, filmski reboot Star Treka, delo Džej Džej Abramsa, uveo je nove gledaoce u ovu franšizu, a dugogodišnja pauza nakon poslednje (slabo ocenjene) serije taman će naterati i stare ,,hardkor” fanove (Trekije) da se vrate i podrže novi šou. Nakon neuspešnog pokušaja Brajana Singera da pokrene novu igranu seriju (Star Trek: Federation, koja bi u 31. veku pratila pustolovine Enterprajza nakon viševekovnog perioda mira u Galaksiji), kao i nakon neuspele realizacije animirane serije, danas je internetom odjeknula vest o mogućoj novoj verziji Star Trek serije.

Kreatori serije (Dejvid Foster i preminuli Kevin Severson) ponudili su opsežan koncept studiju CBS. Koncept sadrži opis toka serije (5-7 sezona), detalje o prvoj i poslednjoj epizodi i mnogo propratnog materijala koji opisuje stanje univerzuma u kojem će se serija odigravati. Iako nije poznato mnogo detalja, za sada se zna da će serija pratiti posadu Enterprajza u “post Vojadžer eri”, da će poštovati kanon postavljen u ranijim serijama i da će biti fokusirana na originalnu viziju Džina Rodenberija (istraživanje Galaksije i druženje kapetana broda s mnogobrojnim svemirskim princezama). Po rečima kreatora, u seriji će glumiti mlada glumačka postava, okružena najnovijom ST tehnologijom i potpomognuta najboljim specijalnim efektima koje Holivud može da ponudi. Od nekoliko spomenutih starih rasa (Andorijanci, Vulkanci, Trilovi), najviše detalja objavljeno je o Klingoncima koji su postali veoma nemirni nakon dugog perioda bez ratovanja, i Ferengijima koji su pronašli novi izvor zarade koji ih je učinio najbogatijom rasom u celoj Galaksiji.

Iako rad na ovom konceptu nije gotov, Dejvid Foster je dobio podršku mnogobrojnih producenata i pisaca koji su radili na starim Star Trek serijama. Nadamo se da će ova (ili bilo koja druga) verzija Star Treka uskoro naći svoj put do TV ekrana, a redakcija Photon Tide-a će vas svakako obavestiti ako se ostvari bilo kakav napredak na tom polju.

Izvor: Slashfilm

 

 

Komentari: