Novo izdanje “Ljubaznih leševa” na Salonu stripa

Prema informacijama objavljenim na blogu The Cult of Ghoul, tokom ovogodišnjeg Salona stripa, premijerno će biti predstavljeno novo izdanje grafičke novele “Ljubazni leševi” Zorana Penevskog i Ivice Stevanovića.

Kako prenosi portal Art-Anima, osam godina nakon prvog izdanja, grafičku novelu “Ljubazni leševi” u proširenom i redizajniranom izdanju, na 160 strana u B5 formatu, objaviće novosadska izdavačka kuća Komiko.

“Ljubazni leševi” donose priču o patologu koji pokušava da se snađe sa reformom smrti. Reformu uvodi Vlada, i to njeno Ministarstvo Smrti, koje propisuje nove standarde po pitanju obdukcija, sahrana i komemoracija. Ministarstvo propisuje nove redizajnirane umrlice, sanduke, kao i poželjan izgled leševa. No, jednom forenzičaru na sto počinju da pristižu sasvim nestandardni leševi koji odudaraju od norme propisane u tom totalitarnom sistemu: bez oba bubrega, sa dve slezine i sl.

Scenarista Penevski je jedan od naših najboljih stripskih scenarista i urednika, a vanserijski crtač Stevanović, koji sjajno barata kompjuterskom grafikom, asistent je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Salona stripa će se ove godine održati u beogradskom SKC-u od 29. septembra do 02. oktobra. Detaljniji opis i mišljenje o noveli pročitajte na The Cult of Ghoul blogu, a možete skinuti i pročitati prvih 38 strana novog izdanja ove grafičke novele ovde.

Komentari: