OnLive stigao na Android i iOS uređaje

Veoma uspešni cloud gaming servis OnLive danas započinje svoje širenje u i mobilnoj sferi.

Nekoliko puta smo već spominjali ambiciozni cloud gaming sitem OnLive koji korisnicima omogućava igranje zahvetnih i najnovijih igara na veoma slabašnom hardveru. Sve što igrač mora da ima je PC (ili Mac)  koji može da dekoduje 720p video snimak, dobru internet konekciju, a server će preuzeti igračeve kontrole i renderovati igru. Posle više od godinu dana uspešnog rada u Americi, OnLive se ovog leta prebacio i u Evropu, a ove nedelje korisnici mobilnih uređaja će najzad dobiti mogućnost da i oni isprobaju ovaj servis.

Upravljanje igrama na tablet-ima i smartphone-ovima je omogućeno preko vizuelnih komandi koje se prikažu na ekranu (dugmad, analogne pečurke), a neke igre će koristiti emulaciju korišćenja miša (kao na primer World of Goo). Kao vrh ponude predstavljeno je par igara kojima su developeri sami napravili touchscreen način upravljanja, a tavke igre bi sigurno trebale da daju najbolji osećaj pri igranju (jedna od njih je i fenomenalni LA Noire koji uskoro stiže na OnLive). Naravno, ako želite uvek možete izdvojiti 50$ za specijalni OnLive kontroler koji može da se poveže na PC, Xbox 360, PS3, Android i iOS tablete i telefone preko WiFi-a (2,4 / 5 GHz) ili Bluetooth-a.

Korisnici Android uređaja već danas mogu započeti igranje na ovom servisu (sve igre imaju besplatni demo period, pa ih možete natenane isprobati), a iOS i Kindle Fire aplikacije će biti ponuđene korisnicima čim prođu verifikaciju od strane vlasnika uređaja (Apple i Amazon).

 

Komentari: