Photon Tide u Guerilla Pub-u

U centru Beograda, unutar malog lavirinta haustora i izuzetno prijatnoj atmosferi pod otvorenim nebom, članovi grupe Photon Tide govorili su o svom angažmanu unutar udruženja Photon Tide, zajedničkim projektima i planovima.

Dragoljub Igrošanac, osnivač i vlasnik portala Art-Anima jeste čovek koji očigledno ima dobre ideje. Serijal tribina i predavanja posvećenih promociji fantastike koji se od jula održavaju u letnjoj bašti beogradskog kafea Guerrila Pub definitivno jeste jedna od njih.

Na tribini koja je održana u četvrtak, 19. avgusta, grupa građana za promociju naučne fantastike nauke i moderne tehnologije Photon Tide, dobila je priliku da se predstavi.

U centru Beograda, unutar malog lavirinta haustora i izuzetno prijatnoj atmosferi pod otvorenim nebom, predsednik grupe Relja Trajković, veb dizajner Aleksandar Cocek, pisac Ivica Milarić i ilustrator i strip crtač Ivan Zorkić govorili su o svom angažmanu unutar udruženja Photon Tide, zajedničkim projektima i planovima.

Od nastanka do danas, članovi su preneli razmišljanja o naučnoj fantastici i fandomu, i načinu na koji ih je ljubav prema istim gurnula dublje u nezavisne autorske vode. Kroz opis istorijata grupe, kao i individualne prošlosti, istakli su da  danas prvenstveni cilj više nije samo uživanje u tuđim zamišljenim svetovima, već je to stvaranje svojih, bilo kroz književnost, kratke filmove, stripove i od nedavno, video igre. Oni su takođe otvoreno govorili o raznim inicijativama i idejama, kako budućim tako i trenutnim, ali i onim koji jednostavno nisu zaživeli.

Na kraju njihovog izlaganja, gosti su dobili priliku da postave pitanja, koju su neki i iskoristili, a svi učesnici su se složili da su inicijative poput ove i bolja saranja između raznih grupa neophodni da scena fantastike u Srbiji nastavi da raste i prosperira.

Komentari: