PhT nagradna igra, krug 1.

Najavili smo, sada je vreme da ispunimo: sutra, u petak 15. jula, portal Photon Tide, u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna, poklanja vam dva primerka romana jednog od najvećih pisaca naučne fantastike.

Nadamo se da ste spremni, budući da je ostalo manje od 24 časa do početka prvog kruga naše nagradne igre.

Sutra vam delimo dva primerka romana ‘‘Poslednja teorema” pisaca Artura Klarka i Frederika Pola u izdanju izdavačke kuće Laguna!

Kako će igra izgledati?

Na našoj Facebook fan stranici, sutra, tojest 15. jula, u tačno 12 časova (centralnoevropsko vreme, da budemo precizni) postavićemo status sa imenom jednog poznatog filma fantastike – bilo naučne ili neke druge.

Vaš zadatak će biti da na isti status ostavite komentar u kom ćete prepričati radnji istog filma ili na drugi način istaći ono što smatrate da je za to delo najbitnije.

Jedini uslov jeste da to učinite u jednoj rečenici u kojoj će biti 30 ili manje reči. Status će biti aktivan narednih 8 sati, što znači da se igra završava isti dan u 20 časova.

Naš stručni žiri će potom pažljivo proceniti sve komentare, a dva najkreativnija dobijaju po jedan primerak romana.

 

Malo detalja o samom romanu koji delimo:

 

 

 

POSLEDNJA TEOREMA, Artur Klark i Frederik Pol
Poslednji roman velikog majstora SF-a.

TAJANSTVENA TEOREMA
Randžit Sabramanijan, student astronomije u Šri Lanki, postaje opsednut tri stotine godina nerešenim problemom teoreme koja bi mogla otkriti tajnu univerzuma.

INVAZIJA
Za to vreme, na udaljenosti od trideset svetlosnih godina, Grand Galaktici pretražuju univerzum u potrazi za inteligentnim oblicima života, s ciljem da unište sve što bi pretilo njihovoj dominaciji svemirom. Kada na udaljenoj plavoj planeti otkriju znake prve upotrebe nuklearnog oružja, Galaktici šalju ogromnu flotu potčinjenih rasa da iskoreni ratoborne stanovnike.

BEŠUMNA GRMLJAVINA
Suprotno svojim principima, Randžit počinje da radi za tajnu međunarodnu organizaciju Pax per fidem koju predvodi ratni huškač, penzionisani potpukovnik Bledso. Oni su razvili smrtonosno elektromagnetno oružje pod nazivom Bešumna grmljavina koje može da uništiti sve elektronske uređaje na svetu. Uprkos naporima svetskih velesila Amerike, Kine i Evrope da očuvaju mir, one će se ipak naći u situaciji da otpočnu borbu za svetsku dominaciju. U međuvremenu, vrhunac proslave izgradnje svemirskog lifta predstavljaju prve Olimpijske igre na Mesecu. Kada prva vanzemaljska letelica bude slučajno primećena Randžit će morati da preispita svoje postupke u pokušaju da spase živote ne samo svoje porodice već celog čovečanstva.

”Klark je učinio ogromnu uslugu svetu pripremajući nas za ozbiljno ljudsko prisustvo izvan granica Zemlje.”
Karl Segan

”Klark je bio neko ko mi je pokazao budućnost i ko je veoma srećno živeo u budućnosti.”
Nil Gejmen

”Univerzum je pun čuda… i mi posežemo za njima… Ali sigurno niko u tome nije tako dobro uspeo kao Artur Klark i Frederik Pol.”
Stiven Bakster

Zato, ukoliko mislite da možete da budete kratki, zanimljivi i zabavni, bacite oko na Photon Tide fan page sutra posle 12 časova!

Komentari: