PhT nagradna igra, krug 3.

Spremni ili ne, u sledeći ponedeljak čeka vas novi krug nagradne igre portala Photon Tide i izdavačke kuće Laguna. Nagrada je, smemo da kažemo, spektakularna,

Za dva dana, u ponedeljak 5. septembra, čeka vas sledeći krug nagradne igre – ukoliko ste nas pratili, znate da će se na Facebook fan strani našeg portala naći status gde ćemo od vas tražiti da u jednom rečenici do 30 reči opišete zadati film. Zahvaljujući izdavačkoj kući Laguna, dva komentara koja naš žiri proglasi za najbolje dobiće primerak romana ”Hiperion” Dena Simonsa.

Nepotrebno je reći da, ukoliko volite naučnu fantastiku, ni slučaju ne biste smeli da propustite ovo fantastično delo.
Malo detalja o samom romanu:

HIPERION, Den Simons

Na svetu zvanom Hiperion, izvan domašaja zakona Hegemonije Čoveka, čeka stvorenje zvano Šrajk. Ima onih koji ga obožavaju. Ima onih koji ga se plaše. A ima i onih koji su se zarekli da će ga uništiti. U dolini Vremenskih grobnica, gde se ogromne građevine kreću unazad kroz vreme, Šrajk čeka njihov dolazak.

U predvečerje Armagedona, dok čitava galaksija ratuje, sedam hodočasnika polazi na poslednje putovanje na Hiperion, u potrazi za odgovorima na nerazrešene zagonetke svojih života. Svaki hodočasnik u sebi nosi očajničku nadu – i strašnu tajnu. A jedan možda drži u rukama sudbinu celog čovečanstva.

Ovo zapanjujuće remek-delo pisca Iliona i Leta noći prvi je deo izuzetne naučnofantastične epopeje i dobitnik je ugledne nagrade Hjugo (Hugo Award).

Den Simons je rođen 1948. u gradiću Piorija. Odrastao je u više malih gradova američkog Srednjeg zapada. Jedan od njih, Brimfild, poslužio je kao inspiracija za imaginarni Elm Hejven, mesto u kom se odvija radnja dva Simonsova romana – Leta noći i Uklete zime.

Kao student, Simons je dobio najviša univerzitetska priznanja za literarni i novinarski rad. Po diplomiranju se zaposlio kao nastavnik i na tom poslu ostao sledećih osamnaest godina u različitim mestima ruralnih delova Amerike. Godine 1987. se u potpunosti posvetio pisanju i od tada veći deo vremena provodi u planinskoj kolibi na 3000 metara visine, u Stenovitim planinama.
Jedan je od malobrojnih pisaca današnjice čiji rad obuhvata toliko žanrova – od fantastike, horora i trilera, preko istorijskih romana do mejnstrim fikcije. Preveden je na više od dvadeset jezika i objavljen u preko trideset zemalja.

Zato, ne zaboravite, u ponedelja posetite Photon Tide fan stranu, budite kreativni, šaljivi i zanimljivi, a primerak ”Hiperiona” može da stigne na vašu adresu.

Komentari: