Počeo je reboot DC Comics univerzuma

Jedna od najvećih stripskih kompanija na svetu je juče započela novi ciklus svojih stripova. Ovo je pravo vreme da krenete da ih čitate.

Nekoliko decenija kontinuiteta koji je napravljen u stripovima je prethodnih par godina zadavao silne muke čitaocima stripova, a pogotovo novajlijama koji nisu mogli da se snađu u moru raznoraznih naslova (na primer primarni Batman strip je davno prešao brojku #650, a njegove pustolovine su opisane i u propratnim stripovima Detective Comics, Batman & Robin, …). Da bi olakšali čitanje stripova, DC Comics je pre 2 dana pokrenuo njihov dugo očekivani reboot kojim je započeta nova era njihovih stripskih junaka. Prateći priču započetu u velikom crossover storyline-u Flashpoint, ovaj novi reboot prati događaje superheroja u totalno novom redizajniranom timeline-u, precizno napravljenom da olakša čitanje i ponovo opiše rane dane i avanture od svakog superheroja.

Prvo izdanje ovog reboota je pripalo stripu Justice League #1 koji će u sebi imati centralnu priču koja će se uticati na sve ostale stripove. Prvi broj je napravljen od strane odličnog crtača Jim Lee-a i scenariste Geoff Johns-a koji je i zadužen za razvijanje celog novog DC kontinuiteta. Ovaj broj prati rane dane superheroja, u dobu kada oni nisu imali slavu i nisu poznavali jedan drugoga. Sukobljeni sa velikom vanzemaljskom pretnjom, oni će se tokom sledećih nekoliko brojeva morati ujediniti i oformiti Justice League (koji će ovaj put umesto Martian Manhuntera imati Cyborg-a kao člana osnivača).

 

Tokom sledeće tri nedelje sva 52 nova #1 stripa će biti puštena u prodaju, a mnogi stripovi su već postavili rekorde po broju narudžbina. Tačan raspored njihovih izlazaka možete pogledati ovde, a redakcija PhotonTide-a se nada da ćete početi pratiti ovaj zanimljivi novi stripski univerzum.

Komentari: