Početak serije Falling Skies

Nova naučno fantastična serija u produkciji Stivena Spilberga počela je da se emituje na američkom kablovskom kanalu TNT. Za sada, očigledno je da gledaoce i dalje zanima tema vanzemaljske invazije.

Poslednjih 12 meseci bilo je veoma zanimljivo vreme za testiranje netipičnih serija fantastike, iz kog su dela WALKING DEAD i GAME OF THRONES izašli kao potpuni pobednici, pre svega jer su njihovi kreatori bili spremni da rizikuju sa nadovezujućom pričom (što je uvek problematično ako želite da privučete nove gledaoce koji nisu pratili seriju od početka) i jakim fokusom na likove i njihov razvoj.

Za sada, izgleda da je nova, postapokaliptična serija FALLING SKIES izabrala da prati sličan recept – zaplet prati grupu boraca i civila šest meseci nakon globalne vanzemaljske invazije koja je pobila 80% svetske populacije.

Glavni lik je Tom Mejson, bivši profestor istorije i vođa grupe (tumači ga Noa Wajl koji se proslavio u seriji ER), odlučan da se suprotstavi osvajačima, ali i održi porodične veze.

Prva od deset epizoda premijerno je prikazana 19. juna u SAD i za sada, solidno je prošla kod kritičara, koji su je ocenili kao kombinaciju akcione naučne fantastike i porodične drame.

U narednim nedeljama, ostaje nam da saznamo koji od ova dva suprotna pola će početi da dominira, a od njihovog balansiranja zavisi broj gledalaca, kao i pitanje snimanja novih sezona.

Komentari: