Potvrđeno snimanje filma “Transcendence”

Novi naučno fantastični film u produkciji kuće Warner Bros stavljen je u proces (veoma brzog) nastanka.

Prema navodima Firstshowing.net portala, filmski gigant je veoma odlučan po pitanju ovog dela, budući da je već odredio 25. april 2014. godine kao datum izlaska. U pitanju je debitansko ostvarenje Valija Pistera (Wally Pfister) šefa kamere na “The Dark Knight” i drugim delima Kristofera Nolana (koji je takođe pomogao Pisteru u produkcijskom procesu).

Ono što nas raduje u vezi “Transcendence” jesta da je priča filma je čista naučna fantastika. Zaplet prati programera i istraživača koji, uz pomoć supruge, stvara prvi programski kod koji je samosvestan. Kada grupa terorista koji se protive naprednoj tehnologiji zapreti projektu, čovek prebacuje svoju svest unutar prototipa samosvesnog kompjutera, gde dobija mogućnost da nastavi da istražuje potpuno novi svet. Istovremeno, ista grupa ne odustaje od namere da sve to uništi.

Džoni Dep (Jonny Depp) će tumačiti glavnog lika, a poznato je da će u filmu takođe glumiti Pol Betani (Paul Bettany). Kada uzmemo u obzir prethodni Pisterov rad i temu zapleta (virtuelno okruženje, živi/neživi veštački entiteti), ovo ostvarenje će verovatno istraživati razne ravni realnosti (“Inception” se nameće kao asocijacija), što nam zvuči veoma zanimljivo, ukoliko novi režiser zaista uspe da ga snimi i završi delo u ovako kratkom roku.

Komentari: