Problemi sa “Mass Effect” filmom

Informacije koje su stigle od čoveka koji je radio na ovoj ekranizaciji pokazuju da je dolazak poznatog serijala igara na veliki ekran veoma neizvestan.

Serija Mass Effect je, bez sumnje, jedna od najznačajnih naučno fantastičnih franšiza 21. veka u domenu video igara (i to ne samo u okviru shooter/third person žanrova), a studio Legendary Pictures već duže vreme radi na njenom prenosu u filmski svet. Pisac Mark Protosevich, scenarista koji je radio na filmovima poput “Thor” i “I Am Legend” napustio je ovaj projekta prošle godine. Sada, on objašnjava zašto je tako postupio (dobijeno preko Darkhorizons.com portala):

“Napisao sam nekoliko nacrta i onda su doveli novog pisca… dok sam ja radio, definitivno sam adaptirao prvu igru u serijalu. To je bila moja priča, i ujedno i prva adaptacija video igre na kojoj sam radio. Sada mi se čini da će biti i jedina, budući da su veoma zahtevne, što mi nije teško da priznam. Razlog za to, posebno u slučaju igre “Mass Effect” jeste činjenica da ima jako puno materijala. Narativno, u igri, govorimo o devet ili deset časova zapleta koje sabijamo u dva sata. Nadam se da će im uspeti, voleo bih da vidim ovaj film. Mislim da sam napisao dobre stvari, ali prihvatam da nisam uspeo u svom zadatku.”

Kao što su mnogi i sumnjali, Protosevich je naveo da je jednostavan obim ovog univerzuma pakao za bilo kakvo fokusiranje u filmski okvir. Trenutno, njega je zamenio čovek po imenu Morgan Davis Foehl, koji iza sebe u ulozi scenariste ima jedino film po imenu “Cyber” koji je tek u fazi preprodukcije, i jasno je zašto niko iz Legendary Pictures nije naveo ništa nalik datumu izlaska filma (ili filmova) iz ovog serijala.

Možda bi trebalo da poslušaju savet našeg Mladena Tapavičkog (DieH@rd na našem forumu) i stvore radnju filma koja bi pratila pronalazak artefakata na Marsu, prvu ekspanziju ljudi van Solarnog sistema i prve ratove sa vanzemaljcima.

Ukoliko nas čitaju, nećemo se ljutiti u slučaju da ukradu ovu ideju!

Komentari: