Program društva LK za januar

Saznajte šta vam ljudi iz Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ spremaju za januar 2012.

Pregled domaće produkcije fantastike za 2011
9.januar
Vraćamo film unazad godinu dana i presabiramo šta se sve pojavilo zanimljivo od srpskog SFa i vaskolike razne fantastike u književnosti, stripu, filmu, muzici… uz kraće ili duže osvrte na delo.
Učestvuju: Žarko Milićević, Bojan Butković, Miloš Cvetković

Star Wars saga
16. januar
Zvezdani ratovi. U visokoj definiciji, na blu–ray diskovima. U februaru u 3D u našim bisokopima. Sa još novijim efektima. Dobro ili loše? O tome se da pričati 🙂 Ali ono što je sigurno odlično je STAR WARS konvencija u Beogradu, a druga po redu je zakazana već za maj.
Gosti: organizatori SW konvencije, Nemanja Čalić, Predrag Dimitrijević i Vlada Vesović
PS Han Solo je pucao prvi!

Književna radionica
23. januar
Besplatna književna radionica sa dugom tradicijom negovanja fantastične književnosti. Dođite da čujete mišljenja i savet o vašim pričama/pesmama/tekstovima. Prijave na lazarkomarcic@yahoo.com
Sastanak redakcije Emitora, SF fanzina.

Koliko o kulturi odlučuju trgovci?
30. januar
U svetu gde rad više nije cenjena kategorija i gde je bavljenje biznisom daleko privlačnije, možemo slobodno zaključiti da više nije bitno proizvesti nego prodati. Tako je postalo važnije prodati knjigu nego je napisati, okupiti i opskrbiti “svoju” ciljnu grupu, nego dobiti knjigu koja će biti dobitak za kulturu uopšte.
O nekim karakteristikama savremenih relacija izdavaštva i fantastične literature na primerima serijala, segmentiranja na podžanrove i usmeravanja ka sadržajima višeg perceptivnog intenziteta raspravljaju:
Radmilo Anđelković, pisac,
Ivan Jovanović, prevodilac,
Mića Milovanović, hroničar domaćeg izdavaštva fantastike i
kao gost, koji će izvući paralelu sa sličnim trendovima na elektronskim medijimamr. Uroš Anđelković, asistent na FDU

Komentari: