Pronađene stare epizode serije “Doctor Who”

Više decenija stare epizode poznate britanske naučno-fantastične TV serije koje su smatrane za izgubljene pronađene su u Nigeriji.

dw50revweboffear4Philip Morris, direktor kompanije Television International Enterprises Archive, pronašao je u nigerijskom gradu Džosu stare epizode iz “Doctor Who”, jedne od najpoznatijih (i najdugovečnijih) serija iz sveta televizijske fantastike. U pitanju su epizode iz serijala “The Enemy of the World” (emitovao se 1967-68. godine)  i serijala “The Web of Fear” (1968) u kom se Doktor bori portiv mehaničkih jetija u podzemlju Londona. Sve njih je Morris pronašao na prašnjavim VHS kasetama u relejnoj stanici lokalne televizije. Uz to, imao je sreće (zajedno sa ostatkom obožavalaca ove serije) da su držane u optimalnim uslovima, uprkos visokim temperaturama u ovoj državi.

Do sada, smatralo se da su epizode izgubljene zauvek, budući da je BBC uništio mnoge originalne snimke pre četiri decenije. Vesti nisu mogle da dođu u boljem trenutku, budući da serija slavi 2013. godina pola veka postojanja.

Isto tako, Morris je već dobio prilično laskav opis koji ga karakteriše kao “Indiana Jones” sveta filma.

Hvala BBC.com na originalnoj vesti.

Komentari: