Prvi pogled na 3. sezonu Igre Prestola

Jedini filmsko-televizijski projekat koji je posle Gospodara Prstenova uspeo da ugrabi pažnju cele planete Zemlje se uveliko sprema za treću sezonu emitovanja na HBO kanalu.

31. marta 2013. godine, svetska javnost će najzad posle duge pauze dobiti šansu da vide nastavak događaja u fantazijskom kontinentu Westeros – srednjovekovnoj zemlji u kojoj je lagani nestanak magije i iznenadna smrt kralja dovela do ratova između klanova i totalne nepripremljenosti za opasnost koja se približava sa zamrznutog severa. Tokom dve sezone i 20 epizoda, HBO-ov “Game of Thrones” je postala jedna o najpopularnijih serija na planeti zemlji, obarajući rekorde ne samo što se tiče gledanosti već i piraterije.

U poslednjoj sezoni, ratovi između klanova su dostigli svoj vrhunac sa opsadom glavnog grada King Landing i bitkom koja je na ekran preneta kao da je snimljena u visokobudžetnom holivudskom filmu, ali to je tek uvod u ono što će nas čekati u budućim sezonama. Kontinent Westeros tek ulazi u doba sukoba, a  ako se gledanost održi, kreatori serije David Benioff i D. B. Weiss se nadaju da će od HBO-a uspeti da dobiju pare za neverovatno ambicioznu i ogromnu bitku koja će krasiti kraj četvrte sezone.

Ali pre nego što stignemo dotle, treća sezona će sledeće godine prikazati desetine iznenađenja i preokreta koji će vas naterati da iskočite iz svoje fotelje i uhvatite se za glavu. Naravno, to će se desiti samo ako niste čitali knjige i uspete da ne saznate šta će se sve desiti. Veruje nam, iznenađenja koja vas čekaju u trećoj sezoni ne smete da saznate unapred. Na svu sreću, svi koji su čitali knjige veoma dobro znaju koliko je okrutan G.R.R. Martin sa svojim pričama, i već par godina su uspeli veoma dobro da na internetu čuvaju tajne koje tek treba da se prikažu u seriji.

Produkcija treće sezone je u toku, glumačka i produkciona postava rade punom parom, a milioni fanova širom sveta sa nestrpljenjem čekaju dolazak proleća i premijere serije.

Komentari: