Prvi pogled na TV seriju Hanibal

Jedan od najpoznatijih literarnih serijskih ubica će ovog proleća zakoračiti u naše TV ekrane.

 

Pre 22 godine Američki pisac Thomas Harris je šokirao javnost sa svojom horor-triler knjigom „Crveni Zmaj“ koju je proslavio njegov glavni antagonista – psihijatar, kanibal i serijski ubica Hanibal Lektor.  Posle nekoliko nastavaka i odličnih filmskih adaptacija, ova moderna priča o borbi dobra protiv mnogo moćnijeg zla će stići i na naše TV ekrane.

TV serija „Hannibal“ koju će za kablovskog giganta NBC napraviti proslavljeni televizijski stvaralac Bryan Fuller (kreator serija Dead Like Me, Pushing Daisies kao i scenarista jedne od naboljih TV epizoda u modernoj istoriji Amerike „Company Man“ u seriji Heroji) će pokušati da na nov način prikaže na koji način funkcioniše zli um Hanibala Lektora. Glavni glumac serije je mladi Will Graham (Hugh Dancy), nadareni FBI agent koji ima veoma korisnu sposobnost da se poisveti sa serijskim ubicama, sazna kako oni misle i brzo ih uhvati. Na njegovu nesreću, jednoga dana on susreće žrtve serijskog ubice koji nema milosti, koji operiše po totalno novim načinima ponašanja i čije motivacije ovaj agent nikako ne može da predvidi. Videvši da sam ne može da reši ovaj slučaj, Will unajmljuje pomoć Hanibala Lektora, proslavljenog psihijatra koji je voljan da pomogne vlastima, ali unutar sebe krije mračnu tajnu.

Ulogu Hanibala lektora glumi odlični Mads Mikkelsen koji je u proteklih par godina itekako dokazao svoje glumačke sposobnosti kao centralni negativac James Bond filma Casino Royale, vrhunski ratnik u filmu Valhalla Rising i kao dobitnik nagrade za glavnog glumca u 2012. Kanskom festivalu za ulogu u filmu The Hunt.

Serija Hannibal kreće sa emitovanjem 4. aprila i prva sezona će biti sačinjena od 13 epizoda.

Komentari: