Prvi trejler za Ender’s Game

Početkom novembra u svetskim bioskopima će se pojaviti filmska adaptacija jednog od najpopularniih SF romana ikada napisanih. Pogledajte prvi trejler.

Čovečanstvo je preživelo prvi napad vanzemaljaca, ali su u toj pobedi potrošili skoro sve svoje resurse i ljudstvo. Suočeni sa porazom oni šalju preko zvezda ogromnu armadu automatizovanih vojnih svemirskih brodova u nadi da će pre nego što stignu do svog odredišta uspeti na Zemlji da nađu nekoga ko će moći da vodi tu flotu. Najbolji kandidat koga su našli je mlađani Ender – dečak sa neverovatnom inteligencijom i urođenom sposobnošću da iskoristi apsolutno svaki resurs koji mu je na raspolaganju. Ali da bi od njega napravili vojnog komadanta koji bi mogao da predvodi poslednju vojsku čovečanstva, oni ga šalju na trening koji niko pre njega nije uspeo da završi.

Ovo je sinopsis legendarne knjige Ender’s Game američkog noveliste Orson Scott Card-a koja je posle svog izlaska 1985. godine uspela da sakupi ne samo popularnost kod svetkih čitalaca već i prestižne nagrade Hugo i Nebula. Filmska adaptacija ovog romana predvođena režiserom Gavin Hood-om (Tsotsi, X-Men Origins: Wolverine) će se pojaviti u bioskopima 1. novembra, a glavne uloge tumače Asa Butterfield, Harrison Ford i Ben Kingsley.

Komentari: