Prvi trejler za Modern Warfare 3

Apsolutna dominacija franšize Call of Duty će biti nastavljena ove godine sa izlaskom njenog osmog nastavka! Ovoga puta prepucavanje između mačo USA komandosa i raznoraznih terrorista/militanata će se preseliti iz Američkih i dalekoističnih frontova u srce Evrope.

Modern Warfare 3 Američki izdavač ACTIVISION je u poslednjih par godina postao vodeća sila u svetu video igara, a najveći razlog za to je  što u svom portfoliju imaju prava za megapopularnu FPS franšizu Call of Duty. Od 2007. i hit igre Call of Duty: Modern Warfare pa na dalje oni su redovno svake godine izdavali po jedan nastavak (napravljene od strane 2 tima, na rotaciji od 2 godine) a njihova prodaja rasla i rasla neslućenom brzinom. Poslednja  Call of Duty igra “Black Ops” je bila prodata u neverovatnih 16 miliona primeraka, što je prebacilo brojku prodaje cele franšite na preko 70 miliona!

Njihov ovogodišnji kandidat za obaranje svih prodajnih rekorda je Call of Duty: Modern Warfare 3 koji je napravljen u njenom orginalnom studiju Infinity Ward. Radnja igre će nastaviti da prati dešavanja iz prethodnog dela, a za sada je objavljeno da će igrači moći posetiti ratišta u New Yorku, Londonu, Parizu i Berlinu. Kao i uvek, igra će u sebi imati popularnu multiplayer sekciju (koja je i jedan od glavnih razloga popularnosti ovih igara) kao i povratak kooperativnog “SpecOps” moda u kome 2 igrača mogu da igraju niz veoma teških misija.

Call of Duty: Modern Warfare 3 će se pojaviti u prodaji 8. Novembra na PC, Playstation 3 i Xbox 360 sistemima, a za par nedelja ćemo saznati da li će biti najavljeni portovi za dve nove konzole koje imaju šanse da se pojave u prodaji ove godine (za sada neimenovani naslednici prenosne Sony PSP i kućne Nintendove Wii konzole).

Komentari: