Prvih 15 minuta HBO serije Game of Thrones

Jedna od najpopularnijih fantazijskih franšiza današnjice sutra stiže na TV ekrane.

Milioni fanova književnih dela Američkog pisca George R. R. Martina će dobro upamtiti ovu godinu. Sutra će na TV ekranima najzad početi da se emituje dugo najavljivana serija Game of Thrones koja verno prati dogadjaje iz Martinovih knjiga, a sredinom godine će se u prodaji naći predugo odlagani peti deo njegove krvave fantasy sage “A Song of Fire and Ice“.

Priča njegovih knjiga prati nekoliko velikih plemićkih porodica koje se bore za prevlast oko trona i kontinenta Westeros. Njihove prepirke i ratovi će ih dovesti do situacije da totalno zanemare rastuću pretnju koja nadolazi sa večno zamrtnutog dalekog severnog dela kontinenta. Iako na prvi pogled Westeros jako podseća na naše srednjovekovno okruženje prepuno vitezova, plemića i dvorskih spletki, George R. R. Martin je na vrhunski način dodao malu dozu fantazije u ovo okruženje. Magija koja je nekada bila opšteprisutna se povukla, zadnji zmajevi su umrli pre 100 godina i i dalje su urezani u sećanja svih ljudi, a godišnja doba su u poslednjih par hiljada godina bila veoma blaga (za razliku od nas, Westerosova godišnja doba nemaju fiksno trajanje).

TV serija je dobila jednu od najskupljih HBO budžeta do sada i sigurno neće razočarati, pogotovo kada pogledate odličan glumački asambl predvođen australijskim veteranom Sean Bean-om.

Komentari: