Reboot DC univerzuma!

Američki stripski gigant DC Comics je najavio totalni reboot njihove kompletne ponude stripova! Preko 50 superheroja će dobiti nove stripove koji će od početka krenuti da opisuju njihov origin i rane pustolovine.

Završetak trenutnog velikog “Flashpoint” crossovera u DC Univerzumu će sa sobom doneti kompletan reboot stripova. Njihov trenutni plan je da će pokušati da prikažu heroje u malo modernijem svetlu a pored izmena u fikcionalnom univerzumu DC-a (od kojih će najočiglediji biti promene izgleda nekih superheroja i njihovih origin priča), oni će takođe promeniti i način izdavanja stripova. Digitalne verzije stripova će početi da se pojavljuju  prodaji istog dana kada i fizički primerci.
Među prvim stripovima koji će se pojaviti u prodaji ovog leta su Justice League #1, Aquaman, Wonder Woman, Flash, Green Arrow, The Sawage Hawkman i mnogi, mnogi drugi. Naravno, najviše publiciteta (i dosta negodovanja) se podiglo oko redizajna izgleda Supermena i Wonder Woman, ali treba sačekati i videti kako će finalni proizvod izgledati.

Treba spomenuti da ovaj reboot neće izbrisati decenije kontinuiteta koje su opisane u starim stripovima. Plan DC-a je da sada započne izdavanja novih storylineova kojima će glavni cilj biti da omogući novim čitaocima da lako započnu čitanje novih naslova. Batman neće, na primer, opet za svog pomoćnika uzeti orginalnog Robina Dick Grayson-a ( ili neke ostale koji su dosli posle njega), već će odabrati poslednjeg pomoćnika Damian Wayne-a.

Nadamo se da će ovaj reboot DC Univerzuma omogućiti ovog septembra mnogim novim čitaocima da počnu da čitaju stripove (i da stari fanovi neće biti previše iznervirani sa izmenama).

Komentari: