Reboot priče o Lari Kroft

Nova ekranizacije jednog od najprepoznatljivijih likova iz video igara dobija na tempu, a pri tome, čini se, prekida sve i većinu veza sa prethodnim filmovima.

Sudeći po trenutnim informacijama, novi film neće uključivati Anđelinu Žoli i gotovo sve ostalo iz LARA CROFT: TOMB RAIDER i TOMB RAIDER: THE CRADLE OF LIFE.

Umesto toga, zaplet će se odvijati oko mlade Lare, koja još uvek nema sve sposobnosti kasnijeg, razvijenog lika, osim sklonosti ka avanturizmu i arheologiji. Za priču su zaduženi Mark Fergus i Hok Ostbi, koji su pisali, između ostalog, jedan od najboljih distropičnih, naučno-fantastičnih filmova 21. veka, CHILDREN OF MEN.

Prema rečima glavnog producenta, Grahama Kinga, njihov scenario, iako je žanrovski avantura, mnogo više prati razvoj glavnog lika nego što se fokusira, poput prethodnih filmova (a i igara) na neverovatne događaje u koje Lara upada.

Za sada, film zvuči zanimljivo.
Odlična vest je odbacivanje uticaja dela sa Anđelinom Žoli, koji su, u najboljem slučaju, prolazili kao vrlo plitka zabava za mlađu publiku. Osim toga, King je radio na filmovima DEPARTED i THE TOWN, koji su veoma ozbiljne drame-trileri, zbog čega možemo da se nadamo ostvarenju sa drastično drugačijim i zrelijim senzibilitetom, ali koje (nadamo se) neće okrenuti kompletnu priču na glavu.

Komentari: