Reklama za Mars One

Nova reklama za Mars One projekat o kojem smo već pisali, čini da cela stvar deluje još ozbiljnije.

“Od sada nećemo samo posećivati planete. Ići ćemo tamo da ostanemo. Vi ćete ostati”, kaže nova reklama za Mars One projekat. Ukoliko vam ne smeta da se oprostite sa svim prijateljima i porodicom i odlučite da umrete na Marsu, aplikacije možete podneti ovde: http://applicants.mars-one.com/ Iako je preko deset hiljada ljudi već podnelo prijave, organizatori očekuju najmanje milion prijava, od kojih će svi proći nekoliko krugova eliminacija. Za početak, da bi eliminisali one koji nisu ozbiljni, sama aplikacija se plaća $38 za američke državljane. Svi zatim moraju da popune upitnik, napišu esej i snime video u kojem objašnjavaju zašto su baš oni savršeni za ovu misiju. Nakon toga, sastaće se sa “komitetom” Mars One konsultanata radi daljeg ispitivanja.

mars3

Oni koji stignu do trećeg kruga prolaziće kroz dodatna ispitivanja i intervjue koji će biti prenošeni online i preko TV stanica. Od publike će biti traženo da suzi izbor glasanjem za svog omiljenog kandidata. Četvrti i finalni krug izbora suziće izbor na 24 do 40 kandidata koji će svi biti podeljeni u grupe od četvoro. Ove grupe će nekoliko godina trenirati za moguće svemirsko putovanje. U nekom trenutku, eksperti Mars One projekta će odabrati koje četvoro će ići prvi na Mars.

Ukoliko Mars One projekat zaista bude uspešan za tačno jednu deceniju, čovečanstvo više neće biti vrsta koja živi na samo jednoj planeti.

mars2

Komentari: