Renegade X: Black Dawn

Fanovi franšize Command and Conquer su posle dugogodišnjeg rada najzad objavili svoju viziju nastavka popularne “CNC: Renegade” igre.

Westwood-ov Command and Conquer: Renegade je davne 2002. godine pokušao da fanovima ove RTS franšize ponudi nešto novo – akcionu igru koja se odvija iz prvog i trećeg lica u kojoj je komandos GDI frakcije lično vodio napad na zle snage NOD-a koje su kidnapovale tri veoma bitna naučnika. Iako je igra imala svojih problema i nije najbolje prošla na tržištu, spoj adrenalinske akcije i novog načina izvođenja je uspeo da osvoji srca mnogih igrača širom sveta. Kako su godine prolazile, CnC franšiza je lagano sve više i više jenjavala, a fanovi Renegade-a su 2008. godine samostalno započeli rad na nastavku. Inicijalno započet kao mod za Unreal Tournament 2003, Renegade X je trebalo da prebaci frenetičnu akciju i poznatu CnC priču u novo doba. Posle nekoliko godina rada, autori moda su odlučili da prebace ceo mod u samostalnu igru koju napaja poslednja verzija Unreal 3 engine-a.

Renegade X: Black Dawn se pojavio u javnosti 28. januara i trenutno sadrži samo kampanju za jednog igrača, a developeri koji i dalje vredno rade na igri obećavaju da će multiplayer mod izaći tokom ove godine. Svi fanovi Command and Conquer serijala će sigurno biti veoma zainteresovani da isprobaju ovu igru, a redakcija PhotonTide-a vas poziva da podržite dugogodišnji rad ovih nezavisnih developera.

Igru možete skinuti ovde.

Komentari: