Republikanci protiv ”World of Warcratf”

Novi politički napad na jednu članicu američke Demokratske partije deluje kao zamišljen sa namerom da proizvede jake i veoma negativne reakcije u gejmerskoj zajednici.

U saveznoj državi Mejn, članovi Rebublikanske partije započeli su specifičan oblik negativne kampanje protiv Kolin Lačovic (Colleen Lachowicz) kandidatkinju Demokratske stranke za Senat ove države.
Oni su ukazali da je ona tokom poslednje 4 godine aktivan igrač na World of Warcraft serverima, gde vodi lika po imenu Santiaga, Ork rase i klase rogue, kao i podvlačili i ismevali njene stare izjave (načinjene u WoW svetu) poput one da ”obožava da koristi otrove i bodeže” kao dokaz da je nezrela i nespremna za političku funkciju.

Lačovic je dosta efektivno povezala optužbe sa ostatkom igračke zajednice i navela da nema problema sa činjenicom da ju Republikanci ubrajaju u 183 miliona Amerikanaca koji igraju online igre.

Totalni fijasko od ove negativne kampanje je u najavi i bez njene reakcije, budući da se igračka zajednica, posebno ona okupljena oko ”World of Warcraft” igre, već mobilizuje u nameri da pruži jasan
odgovor na ovakve izjave i prilično smešna povezivanja.

Hvala @sci_fan za skretanje pažnje na ovu vest.

Komentari: