Režiser za rimejk filma ”Trollhunter”

Nakon što je Universal Pictures studio otkupio prava za rimejk norveškog filma početkom godine, objavljeno je da će režiser Kris Kolumbus i njegova kuća 1492 Pictures dobiti ovaj projekat.

Film, sniman u formi lažnog dokumentarca, prati grupu studenata koji odlaze u nordijsku divljinu da bi istražili misteriozne napade medveda. Tamo, međutim, nailaze na čoveka koji tvrdi da prati i lovi trolove, mitska bića iz tog dela sveta, a njihovo istraživanje ubrzo prerasta u borbu za preživljavanje. Od njegovog izlaska krajem prošle godine, film je prošao više nego zadovoljavajuće na blagajnama i kod kritičara.

Kao i slična, srećnija pseudo-dokumentarna ostvarenja, od kojih je u nedavnoj prošlosti PARANORMAL ACTIVITY napravio najveći uspeh, očigledno je da se Universal zakačio za relativno svežu ideju filma i dobar prijem kod publike.

Kolumbusov najveći zadatak biće da ovu priču adaptira za američko tržište.
Obično nam rimjek verzije ne ulivaju previše poverenja, a u ovom konkretnom slučaju vidimo dva posebno velika kamena spoticanja – Kolumbusova prethodna dela, koja su uglavnom bila orjentisana ka mlađim gledaocima (HOME ALONE, dva Hari Poter filma, PERCY JACKSONN & THE OLIMPIANS i drugi), kao i očigledan regionalni šmek originala, povezan sa krajolikom i narodnim predanjima ovog konkretnog dela sveta.

Ukoliko Kolumbus odluči da sve to isčupa i prenese u SAD, sumnjamo da će nova verzija biti zanimljiva.

Komentari: