Ridley Scott sprema dve TV serije

Poznati Holivudski režiser će u narednom periodu biti zauzet ne samo snimanjem nastavka Prometheus-a, već i produciranjem dve TV serije zasnovane na romanima poznatih SF autora.

Pre 21. godinu Ridley Scott je adaptirao roman Philip K. Dick-a “Do Androids Dream of Electric Sheep?” u filmu Blader Runner, kultnom naučno-fantastičnom ostvarenju koje je i pored loše zarade na bioskopskim blagajnama uspelo da oko sebe okupi armiju fanova koji su uzdigli ovaj film u “kultni” status kao remek delo SF žanra. Dvadeset godina kasnije Ridley se vratio u sferu SF-a sa ambicioznim ali malo nedorečenim Prometheusom u kojem je pokušao da nas vrati u univerzum “Osmog Putnika”. Iako ovaj film nije ostvario sve želje fanova, Ridley nije žalio pravljenje ovog filma. Nasuprot, javno je nekoliko puta rekao da mu je SF žanr nedostajao, i da će se u budućnosti itekako vratiti njemu.

Dok Ridley i njegova ogromna produkciona ekipa lagano rade na pripremi snimanja nastavka Prometheusa, fanovi naučne fantastike će moći da osete njegov uticaj i u dve ambiciozne TV serije koje će se u narednim godinama pojaviti na našim televizorima.

Prvi od tih TV projekata će biti četvorosatna miniserija koja će adaptirati kultni roman Philip K. Dick-a “The Man in the High Castle“, biser SF žanra koji je na neverovatan način opisao život u alternativnoj istoriji gde su Nacisti i Japanska Imperija uspeli da pobede u Drugom Svetskom Ratu. Još jedan od razloga zašto bi ova miniserija mogla da bude veoma uspešna je zbog njenog režisera i glavnog scenariste Frank Spotnitz-a, poznatog televizijskog stvaraoca koji nam je tokom 90-tih doneo legendarni X-Files. Spotnitz će biti zadužen za rad na prve dve epizode ove miniserije, a Ridley Scott će obezbediti pare i ljudstvo preko njegove produkcijske firme Scott Free Prods.

 

Druga TV serija koja ima još veći potencijal da nas zabavi (i dobro uplaši) je AMC-ova adaptacija horor romana “The Terror” kojeg je 2007. godine napisao legendarni SF pisac Dan Simmons (Hyperion, Song of Kali).  Ridley Scott će i u ovom projektu dati pomoć u produkciji, a sam vođa projekta će biti David Kajganich koji trenutno Warner Bros-u piše i filmsku adaptaciju jedne od najboljih knjiga Stephen Kinga-a “The Stand”. Posle ogromnog uspeha koji je AMC doživeo sa horor serijom The Walking Dead, fokus na još jednu adaptaciju koja opisuje život izgubljene posade istraživača u dalekom severu Kanade koji moraju da se bore ne samo protiv bolesti, pobune, gladi i kanibalizma već i protiv misterioznog čudovišta koje ih lovi jednog po jednog, može predstavljati pravi pogodak.

Redakcija PhotonTide-a će nastaviti da prati tok produkcije ove dve serije, uz nadu da će se jednoga dana ostvariti česte glasine o Ridley Scott-ovoj adaptaciji legendarnog romana “Hyperion”.

Komentari: