Rimejk ”Ratnih igara”

Vesti o osobi koja će režirati novu verziju WarGames, poznatog kompjuterskog trilera iz osamdesetih je u jednakoj meri čudna, ali i odlična.

Prošlo je više od 25 godina od kako je mladi Metju Broderik u ulozi hakera Dejvida morao da se nadmeće sa superkompjuterom WORP-om da bi ga pobedio u igri obmane kroz simulaciju nuklearnog sukoba i tako izbegao stvarni 3. Svetski rat i atomski holokaust.

Uzbudljiv naučno-fantastični triler iz 1983. u međuvremenu je postao ogroman hit i ucrtao se u sećanje tadašnje mlade generacije.

MGM studio je objavio da će Set Gordon režirati novi film u ovom svetu, iako i dalje nije poznato da li se radi o nastavaku ili rimejku. Budući da već postoji drugi deo, WARGAMES: THE DEAD CODE, snimljen 2008 za direct-to-DVD tržište, koji je prošao prilično slabo, novi vizija originala je verovatnija opcija.

Gordon može biti savršen čovek za ovo, budući da je najpoznatiji kao režiser fantastičnog dokumentarca THE KING OF KONG: A FISTFULL OF QUATERS koji se takođe bavi temom starih igara (ukoliko niste pogledali ovo neverovatno ostvarenje, ispravite vašu grešku što pre).

Kao osoba koja je dokazala da razume senzibilitet tema računara, igara i igrača iz prve velike kompjuterske decenije, prilično smo sigurni da nas Gordon neće izneveriti.

Komentari: