Roman “Oni drugi”

Predstavljamo vam neobični roman fantastike u izdanju Čarobne knjige.

Among_Others_(Jo_Walton_novel)Autorka ovog dela je Džo Volton, a delo je značajno jer je jedno od samo sedam radova koji su nominovani za nagrade Hugo, Nebula i World Fantasy Award (uz činjenicu da je roman osvojio prve dve nagrade 2011. i 2012. godine).

Zaplet prati Morvenu Felps, koju odgaja poluluda majka koja se bavi magijom i koja traži utočište u dva sveta. Budući da odrasta u Velsu, ona se igra s duhovima koji obitavaju u industrijskim ruševinama. Slobodu i obećanje za budućnost, međutim, pronalazi u romanima fantastike, koji su njeni najbolji saputnici.

Kada njena majka pokuša da potčini duhove mračnim ciljevima, Mori je prinuđena da joj se suprotstavi u bici u kojoj će ona biti osakaćena, a njena sestra bliznakinja ubijena. Smeštaju je u internat u Engleskoj – mesto koje je sve osim magičnog. Odbačena i usamljena, ona iskušava sudbinu tako što se i sama bavi magijom, pokušavajući da nađe prijatelje slične sebi. Ali time ponovo skreće na sebe pažnju svoje majke i aktualizuje obračun koji se više ne može odgađati.

Junakinja romana “Oni drugi” – šokantnog, neobičnog, a ipak neodoljivo privlačnog – jeste devojka koja se trudi da pobegne od teškog detinjstva. Ispričana u vidu dnevnika koji svedoči o prvom susretu s velikim romanima fantastike, ova očaravajuća priča govori i o begu od drevne magije.

Ukoliko vas je ovo zainteresovalo, posetite stranicu romana na sajtu Čarobne knjige.

Komentari: