Roman “Princ i fantom”

Izdavačka kuća “Laguna” objavila je roman Milana Vidojevića “Princ i fantom”, priču koja nam otkriva tajnu zbog koje je princ Đorđe Karađorđević morao biti uklonjen.

Kako prenosi portal Art-Anima, ovaj roman, prema rečima Milete Aćimovića Ivkova, “čitaoca vodi u susret nekim alternativnim saznanjima koja su, na ukupan razvoj događaja, imala presudan sudbinsko-istorijski značaj.”

Istorijska istina o sudbini princa Đorđa Karađorđevića, koji je proveo petnaest godina u duševnoj bolnici u Toponici kod Niša, prepliće se u ovom romanu sa okultnim i magijskim.

Na početku Drugog svetskog rata, u okruženju kome ne pripada, princ Đorđe pokušava da otkrije misterioznog ubicu koji zastrašuje bolesnike ali i da utiče na odluke kraljevske porodice. Tajnu istoriju čovečanstva preneće mu jedan neobičan posetilac i tako potvrditi neprolaznost ljudskih vrednosti.

Ljudsko znanje je ponekad kao naprslo ogledalo u kome se stvarna slika prepliće sa izobličenom. U tom međuprostoru magijsko i okultno mogu imati snažan uticaj. Roman “Princ i fantom” slika je istorijske epohe u kojoj su dinastička trvenja i individualni napor da se pobede iskonsko zlo i pretnja etosu dramatično prikazani.

Milan Vidojević, pisac, publicista, prevodilac, diplomirao je na FDU i autor je preko stotinu televizijskih emisija. Na konkursu Radio Beograda 2006. godine njegova radio-drama “Sonijerov mir” osvojila je drugu nagradu. Autor je knjiga “Iluminati 666” (2011), “Četvrti Rajh: Amerika kao novi Rajh” (2009), “Mafija” (2003), a “Dosije Omega: novi svetski poredak kao novi satanizam” (2001) doživela je veliki uspeh kod čitalačke publike i objavljena je u četrnaest izdanja.

Komentari: