Star Wars: Dark Ressurection

U moru fan-filmova, sa vremena na vreme se izdvoje neki stvarno kvalitetni projekti. Dark Ressurection je definitivno jedan od njih.

Franšiza Star Wars filmova je od svog pojavljivanja oko sebe napravila pravu pomamu propratnih materijala koje su fanovi sami napravili. Od hiljada raznih kostima kojima su ponosno hodali ulicama svih velikih gradova (čak i Beograda), pa do mnogobrojnih fantiction priči i filmova. Fanfilmovi su pogotovo doživeli veliku popularnost u zadnjih 10 godina, kada je napredak PC tehnologije omogućio i amaterima da lako naprave svoj film (za osnovni SW film vam je potrebno samo malo da se potrudite oko svetlosne sablje). Kako su godine prolazile, tako su i ambicije fanova rasle, a mali projekti su postajali sve komplikovaniji i duži. Pored veoma popularnog kratkog ostvarenja Ryan vs. Dorkman 2, u moru Star Wars fanfilmova izdvojio se Italijanski projekat Dark Ressurection Vol 1 (trejler).  Sa trajanjem od preko sat vremena, ovaj fanfilm je 2007. godine pokušao da dokaže da i fanovi mogu slopiti film sa složenom pričom, glumcima i velikim brojem specijalnih efekata. Radnja filma je pratila događaje u galaksiji far far away, nekoliko vekova posle završetka lukasovih filmova i u dobu kada su sile mraka ponovo krenule da se pojavljuju i prete miru koji je nastao posle pada Palpatina.

Ovih dana se u javnosti najzad pojavio nastavak pod imenom  Dark Ressurection Vol 0 (trejler) koji je u formi prequel-a produbio priču koja je započeta 2007 godine. Naravno autorski tim koji sačinjavaju Angelo Licata i Fabrizio Rizzolo ne prestaju sa radom, i već spremaju nastavak koji će nositi ime “Vol 2”.  Pune verzije oba filma možete pogledati u nastavku članka (za prevod novog filma pritisnite dugme “CC” i izaberite Engleski jezik).

 

 

Komentari: