Star Wars TV serija već snimljena, čeka bolje dane!

George Lucas je iznenadio novinare izjavom da je već snimio 50 sati materijala za novu Star Wars TV seriju!

Američki režiser George Lucas je u današnjem interjvuu sa televizijskom kanalom G4 najzad bacio malo svetlosti na svoj davno najavljeni projekat koji je trebao dovesti Star Wars na TV ekrane. Na opšte iznenađenje svih, on je nošalantno spomenuo da 50 sati snimljenog materijala skuplja prašinu na nekoj polici i čeka bolje dana kada će industrija kompjuterskih efekata postati dovoljno jeftina da se za male pare uradi ceo show. Po njegovim rečima, snimljeni materijal u sebi ima radnju sa veoma visokobuđetnim sekcijama koje bi opušteno mogle i na bioskopsko platno, ali pošto ciljaju na TV produkciju moraju naći način da te efekte odrade sa jednom desetinom cene.

Iako su mnogi Star Wars fanovi ostali donekle razočarani radnjom “prequel triologije” koja je bila više fokusirana na specijalne efekte nego na zanimljivu interakciju između glumaca koja je krasila stare filmove, nema nikakve sumnje da Star Wars univerzum u sebi ima potencijal za nove priče. Najbolji dokaz za to je animirana serija Genndy Tartakovskog “Star Wars: Clone Wars” koja je veoma dobro prihvaćena od strane TV publike.

Nadamo se da ovaj Star Wars projekat neće previše skupljati prašinu na Skywalker ranču, a već od sledeće godine Lucas za nas sprema početak bioskopskog prikazivanja svih šest Star Wars filmova u 3D tehnologiji.

Izvor:  Epicbrew, Slice of SciFi

Komentari: