StarCraft 2 izlazi

Blizzard Entertainment, tvorac legendarnih igara kao što suStarCraft, World of Warcraft i Diablo, objavio je da će dugo očekivani nastavak strateške igre u realnom vremenu StarCraft -StarCraft 2: Wings of Liberty stići u radnje 27. jula 2010.

Blizzard Entertainment, tvorac legendarnih igara kao što suStarCraft, World of Warcraft Diablo, objavio je da će dugo očekivani nastavak strateške igre u realnom vremenu StarCraftStarCraft 2: Wings of Liberty stići u radnje 27. jula 2010. Igra, koja se nastavlja tamo gde se originalni StarCraft završio, nastavlja konflikt između tri podjednako moćne ali veoma različite rase: Terana, Protosa i Zergova.

StarCraft 2 prvi put je najavljen 2007. godine i od tada je doživeo nekoliko izmena u konceptu. Odnedavno, vatreni ljubitelji su dobili šansu da igraju beta verziju StarCraft 2 multiplejera preko novog servisa battle.net čiji je izlazak sinhronizovan sa izlaskom igre StarCraft 2.

Radnja nastavka podeljena je u tri epizode. Prva koja će izaći jesteWings of Liberty koja prati teransku kampanju i fokusirana je na Džejmsa Rejnora, veterana iz originalnog StarCraft-a, a odvija se četiri godine nakon događaja iz StarCraft: Brood Wars ekspanzije. Preostale dve epizode ticaće se Protosa i Zergova.

Zanimljivost je da je u Južnoj Koreji originalni StarCraft neformalno dobio status nacionalnog sporta, dok se u ostatku sveta i dalje igraju turniri u ovoj deceniju staroj igri. Nepotrebno je reći da je nastavak ove igre jedan od najiščekivanijih događaja u gejming industriji.

Komentari: