SyFy kanal sprema dve adaptacije poznatih SF romana

Uskoro će se dva odlična SF romana pojaviti na našim TV ekranima.

RingworldAmerički kablovski kanal SyFy je decembra 2004. godine u objavio svoj najveći hit projekat koji su ikada imali – miniseriju Battlestar Galactica koja je uzela 30 godina staru svemirsku  seriju prepunu avantura, lasera i disko muzike i prebacila je u mnogo ozbiljnije okruženje. Od tada pa do danas SyFy kanal je u svom programu imao nekoliko zapaženih serija i miniserija (Eureka, Haven, Warehouse 13, Sanctuary i naravno fenomenalni The Lost Room koji morate da pogledate ako niste do sada!), ali nisu uspeli da naprave hit kao sto je to bio BSG. U današnjoj poruci svetskim medijima, SyFy je najavio da je započeo produkciju na dve mini serije koje će pokušati da fanovima naučne fantastike pruže odličnu zabavu.

Prva od tih serija će adaptirati legendarni roman Larry Niven-a „Ringworld“ (kod nas preveden kao „Prstenasti Svet“) koji je davne 1970. godine bio nagrađen sa nagradama Hugo i Nebula za najbolji naučno-fantastični roman godine.  Knjiga je pratila avanturu četvoro istraživača koji su dobili zadatak da istraže ogroman svemirski artefakt koja je napravila veoma moćna vanzemaljska civilizacija. Uticaj ove knjige na naučnu fantastiku i ostale forme popularne zabave je i dan danas prisutan u našem Childhoods Endokruženju,ponajviše sa prisustvom poznatih HALO prstenova u istoimenoj popularnoj franšizi igara na Xbox konzolama. Za sada se očekuje da će miniserija biti sadržana od četiri jednosatne epizode.

Druga miniserija će adaptirati poznati Arthur C. Clarke-ov roman „Childhood’s End“ (kod nas preveden kao „Kraj Detinjstva“) koji opisuje nastanak utopijskog sveta posle pojavljivanja miroljubivih vanzemaljaca koji su preko indirektne vladavine i bez ijednog pojavljivanja u javnosti iskorenili ratove, ujedinili sve zemlje sveta i izlečili sve bolesti. Posle 100 godina skrivanja u svojim svemirskih brodovima, oni najzad odlučuju da se pojave iz svojih brodova, uvodeći čovečanstvo u zlatno doba njihove istorije.

Redakcija sajta PhotonTide će nastaviti da vas obaveštava o ova dva veoma zanimljiva televizijska projekta televizijske kuće SyFy, kao i o njihovim drugim potencijalno dobrim projektima kao što su Philip K. Dick-ov „The Man in the High Castle“ kojeg sprema Ridley Scott, Stiven King-ov „Eyes of the Dragon“ (njegova retka knjiga koja nikada nije bila adaptirana) i apokaliptičnu fantasy miniseriju „Darkfall“.

 

 

 

Komentari: