SyFy sprema TV seriju “12 Majmuna”

Jedan od najpopularnijih SF filmova u poslednjih 20 godina će uskoro stići i na TV ekrane.

12 monkeys poster1995. godine Britanski režiser (i bivši član popularne trupe komedijaša Monti Pajton) Terry Gillian je uz pomoć Holivudskog studija Universal, budžeta od samo 29,5 miliona dolara, odličnom pričom Chris Marker-a i talentom glumaca Bruce Willis-a, Madeleine Stowe, i Brad Pitt-a uspeo da napravi naučno-fantastični film koji je na neverovatan način opisao način na koji sećanja utiču na naš pogled ka stvarnosti, smanjenje komunikacije između ljudi zbog sve većeg prisustva novih tehnologija, i paradoksa koji nastaju usled putovanja kroz vreme. Ovaj nesvakidašnji miks tema, odlični vizuelni stil i vrhunska gluma je od filma „12 Majmuna“ napravio instantni hit, propraćen mnogobrojnim nagradama i pohvalama publike i kritike (Bred Pitt je te godine izgubio Oskara za dlaku od strane Kevin Spacey-a koji je zasluženo bio nagrađen za „Dežurne Krivce“).

Osamnaest godina kasnije, orginalni kreatori ovog SF filma se spremaju da nas vrate u taj univerzum sa novim projektom koji itekako obećava. Naime, američka TV kuća SyFy je objavila vest da su originalni producenti filma Chuck Roven i Richard Suckle spremili odlični 90-minutni film koji služi da bude početni stepenik za TV sezonu od 11 epizoda. Jon Cassar (koji je predvodio poznatu seriju „24“ od svoje prve do zadnje sezone) je za sada zadužen da bude režiser pilot epizode koju su SyFy šefovi opisali kao „odličnu“.

Serija „12 Majmuna“ je i dalje u ranim stadijumima života i sigurno neće stići na TV ekrane u sledeće 1.5-2 godine, ali šanse da će ovaj projekat dobiti budžet i dozvolu za snimanje su skoro sigurne. U međuvremenu, redakcija PhotonTide-a vam predlaže da ponovo pogledate ovaj odlični film ili da sačekate 20. decembar kada će se u bioskopima pojaviti najnoviji SF film Terry Gillian-a u kojem ekscentrični Christoph Waltz (Inglourious Basterds, Django Unchained) mora da savlada svoju paranoju i reši najveći problem ikada zadat – da nađe matematičku formulu života.

Komentari: