“Tangiers” fundraising kampanja

Za malo više od jednog dana završava se sakupljanje sredstava za nezavisnu video igru koja deluje veoma zanimljivo.

tangiersNajviše nas je zaintrigirao navod autora o izvorima inspiracije – tu su pisci William S. Burroughs i J. G. Ballard, dadaistički umetnički pokret i režiser David Lynch. Drugim rečima, namera autora jeste da naprave igru u okruženju inspirisanim mračnom avangardnom umetnošću 20. veka. Tangiers će staviti igrača u ulogu stranca u svetu koji je napukao njegovim dolaskom i počinje da se lomi, a čiji zadatak će biti pronalazak i uklanjanje pet entiteta. Okruženje će se menjati usled interakcije sa igračem, raspadati i ponovo slagati.

Gameplay će biti baziran na kombinaciji istraživanja i skrivanja, bez jasno određenog pristupa koji igrač mora da izabare. Igra se trenutno razvija za Windows, Mac i Linux pomoću Unity engine-a.

Trenutno, igra je prikupila blizu 38 hiljada funti, oko 3 hiljada preko početne cifre. Projekat izgleda veoma zanimljivo, pa se nadamo da će glavni dizajner Alex Harvey i njegov mali tim uspeti u narednih tridesetak sati da sakupe dovoljno da igra postane stvarnost, ali ne samo u najbazičnijoj formi.

Saznate više o Tangiers ili donirajte novac ovde.

Hvala Cvecezla.wordpress.com za skretanje pažnje na ovu vest.

Komentari: