The Adventures of Tintin trejler

Pogledajte trejler za filmsku adaptaciju stripa koja je napravljena udruženim snagama Stephen Spilberg-a i Peter Jacksona.

Serijal stripova “The Adventures of Tintin” od belgijskog autora Georges Rémi-a je ostao veoma upamćen na sveskom tržištu, a 80 godina posle njegove premijere moći ćete pogledati i istoimeni film. Američki režiserski velikan Stephen Spilberg je decenijama čuvao filmska prava za ovaj projekat, i posle malo nevolja sa filmskim studijima on je najzad sa Peter Jackson-om (koji je bio producent) uspeo da ga privede kraju. Radnja stripa prati mladog Belgijskog novinara Tintina koji upada u velike nevolje i avanture širom sveta. Prvi CGI film “The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn” će se pojaviti u bioskopima krajem ove godine, nastavak će režirati Peter Jackson, a treći deo će režirati i Spielberg i Jackson zajedno.

Scenario za film su napisali Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock) i Edgar Wright (Hot Fuzz, Spaced, Scott Pilgrim vs The World), a glavne uloge će tumačiti Jamie Bell, Andy Serkis, Simon Pegg i Daniel Craig.

Komentari: