Thor

2011 je definitivno Marvel godina. Pored Kapetana Amerike, još jedan superheroj dolazi na veliko platno. U prilog tome da ništa ne ostavlja slučaju je i činjenica da je Marvel za režisera nagažovao Keneta Branu, čoveka koji zna da napravi šekspirijansku dramu, a to je ono što zaplet Thora izdvaja od ostalih superheroja.

Tor. Bog munje. Zaštitnik čovečanstva. Sin Odinov, naslednik prestola Asgarda, mitskog kraljevstva gde hrabri žive zauvek. Tako je bar zapamćen u drevnom susretu između njega i vikinga. Međutim, u svojem svetu, Tor je mladi ratnik, istina i naslednik prestola Asgard, ali i suviše kočoperan i siguran u sebe i svoju moć. To dovodi do toga da njegovi nepromišljeni potezi slučajno pokrenu dnevni rat, za kojeg se mislilo da je zauvek gotov. Da bi ga naučio poniznosti, njegov otac i kralj Odin ga proteruje na Zemlju. Tamo će uz pomoć običnih ljudi naučiti šta znači biti istinski heroj kada zaboravljene mračne sile Asgarda ponovo napadnu Zemlju.

Režija: Kenet Brana. Gl. Uloge: Kris Hemsvort, Entoni Hopkins, Tom Hidlston, Natali Portman, Rene Ruso, Stelan Skarsgard.

Film stiže u biokope 6-og maja 2011.

Komentari: